Това, което знаем, е, че за лотовете от 1-ви до 6-и

...
Това, което знаем, е, че за лотовете от 1-ви до 6-и
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Парите за лот 5 на Хемус са в неизвестна посока

" Това, което знаем, е, че за лотовете от 1-ви до 6-и на автомагистрала " Хемус " предплатено са раздадени 696 милиона лв.. Ние показахме схемата единствено за лот 5 по създаването на ГДБОП. Такива схеми са вървели и по другите лотове, ние работим и ще потвърдим, че тази скица има повтаряемост във всеки един лот. "  Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. По думите му за 5-и лот схемата е ясна. " Паричните преводи са изтеглени кешово от едно лице, което тегли на няколко пъти по милион - милион и половина, без предварителна поръчка, плащайки големи такси, поставяйки ги в торбички или каквото е належащо съгласно размера на купюрите, ги е отнесло в незнайна посока. Лицето ни е известно и ще работим да установим къде тъкмо е отнесло тези пари. Дали са укрити по сейфове, каси, дрешници, или са изнесени по офшорни средства, ние ще създадем всичко допустимо да установим ", уточни Тодоров пред БНР.

На лотовете от 7 до 9 освен че няма техническа документи, само че даже няма обрисувано трасе, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи и заключи, че става дума за голяма незаконна скица. Той очаква прокуратурата да се включи интензивно: " Ние сме докладвали на дежурния прокурор материалите, той ги е приел и е декларирал, че в материалите се съдържат данни за закононарушение, като той ще направи откриване на банковата загадка. Чакаме разпореждане за нашите по-нататъшни дейности за документиране на цялата незаконна скица. "

Продължава инспекцията по сектора на  " Хемус " в региона на Търговище, конфискуван е материал за проби, работи се дружно с ДНСК, конфискувана е и цялата документи, обвързвана със строителството на автомагистралата. 

Петър Тодоров разяснява и изказванията на ГЕРБ за изборна злоупотреба с 228 машини за гласоподаване: " Машините, които са планувани за изборите на 14 ноември, са вкарани в склада на компанията, а тези 228 машини не са вкарани в този склад, както беше оповестено. Те са били на обособен принцип, запечатани в железен резервоар. Оставени са отвън склада в запечатан резервоар, не са вкарани и смесени с останалите машини, които ще се употребяват за изборите ". Той акцентира, че Централната изборна комисия е известена за това и тя е подала писмо в ДАНС, които са направили инспекция на място и са открити посочените от него условия.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи направи коментар и за инспекциите за пазаруване на гласове за идните избори: " Резултатите до момента са: към 185 сигнала, формирани 48 досъдебни бързи производства за над 3500 протокола по член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Различни са методите за пазаруване на гласове или оказване на влияние. Нашите дейности ще продължат, с цел да могат хората да гласоподават умерено и по съвест. " Тодоров заяви, че има региони, в които се ползва скица за платен избор посредством гласоподаване с преносими секции за гласоподаване: " Извършват се голям брой инспекции за истинността на подадените заявки за гласоподаване с преносима урна. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР